Jeg har vært i retten for siste gang (frkhalvorsen)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Jeg har vært i retten for siste gang

Det er året 2010. Siste rettsak. Jeg har vært i retten for siste gang. Går ut. Prøver å leve litt mens jeg venter på at dommen skal bli klar. Venter. Kjøper meg ett par nye sko, for det trenger jeg jo. Snakker litt med dama i skobutikken og sier "vi snakkes", nei vent det gjør vi jo mest sannsynlig ikke og vi begge ler.

Går å setter meg på en kafé, venter. Kjøper meg en kaffe, og så en til. Så ringer tlf, det er advokat min og juryen har bestemt seg. Tråkket oppover mot tinghuset. Går inn. Ser tiltalte litt lengre forran meg. Vi går inn.

Juryen "ikke skyldig" og så er det om dommeren er enig eller ikke. Og det er han. "ikke skyldig" verden raser. Forsvarsadvokat kommer bort til meg. Tar meg i hånden og sier "var hyggelig å hilse på deg, selv om omstendighetene kunne vært bedre" jeg svarer ikke.

Advokaten kommer bort til meg og sier "vi kan enda få oppreisning" kunne ikke brydd meg mindre. Jeg går fra tinghuset og ut i frisk luft. Bergen er i livet, folk går og bryr seg om sitt. Jeg har nettopp tapt en rettsak. Jeg går. Og går. Folk føles så fjerne og jeg vet ikke hva jeg skal føle. Jeg har jo trossalt nettopp tapt en rettsak. Han ble fri. Det han gjorde mot meg var greit. Jeg tapte.


 • Linn Therese

  19.04.2017 kl.22:22
  Huff. Klem
  20.04.2017 kl.01:09
  Takk :)


  Skriv en ny kommentar

  hits